Začetni paket pralnih plenic - Preizkusi me

Proizvajalec: Littlelamb

Koda artikla: LLZAPAK1

Cena: 59,90€

Izberite:

* Velikost plenic:

* Barva prekrivnih hlačk:

Kol.:

Izbirate lahko med vzroci/barvami:

Paket vsebuje:

- plenico Little Lamb iz bambusa z dodatnim bambusovim vložkom in pralnim vložkom iz mikroflisa,
- plenico Little Lamb iz organskega bombaža z dodatnim bombažnim vložkom in pralnim vložkom iz mikroflisa
- plenico Little Lamb iz mikrovlaken z dodatnim vložkom iz mikrovlaken in s pralnim vložkom iz mikroflisa
- plenico OSFA, ki raste skupaj z otrokom
- prekrivne hlačke ustrezne velikosti, katerih barvo lahko izberete po vaši želji
- celulozne plenične predloge

Materiali:

Bambus ima zelo vpojna vlakna in daje prijetno mehak občutek. Bambusova vlakna so 40 % vpojnejša kot bombažna, zato lahko v enem dnevu, v primerjavi z bombažnimi,  zmanjšamo tudi številčno porabo plenic. Posamezna vlakna so krajša od bombažnih in nimajo tako dolge življenjske dobe, vendar ob pravilnem in skrbnem vzdrževanju zmorejo še vedno zdržati previjalno dobo za vsaj dva ali več otrok.

Bambusova vlakna, ki se  uporabljajo pri proizvodnji plenic Little Lamb, imajo certifikat Öko-tex100.

Bombaž je že stoletja vodilni material, kar se tiče vzdrževanja, pranja. Ima robustna vlakna, ki jih je mogoče oprati tisočkrat, a jih še vedno ne uničimo. Mnogi k­upci so zelo zadovoljni z nakupom bombažnih pleničk Little lamb, saj povedo, da so iste bombažne plenice uporabljali za dva, tri ali štiri dojenčke, nato pa so jih prodali še naprej, saj so ostale povsem uporabne.

Od leta 2011 so vse bombažne tkanine Littlelamb certificirane kot organske po Soil Association GOTS.

Prednost plenic iz mikrovlaken je predvsem ta, da se zelo hitro posušijo, zato so posebej priljubljene pri tistih, ki so prostorsko ali časovno omejeni pri sušenju plenic. Material cele pleice je enak, kot vložek iz mikrovlaken, ki ga uporabljamo tudi v bambusovih ali bombažnih plenicah. Le nekaj minut sušenja v sušilcu na nizki temperaturi ali krajše sšenje na zraku in plenica iz mikrovlaken je že pripravljena za porabo.

Priporočilo: mnogi kupci se odločijo, da kompletu plenic iz organskega bombaža ali bambusa dodajo še nekaj plenic iz mikrovlaken.

Vzdrževanje:

Plenice se po priporočilu proizvajalca perejo na srednji toploti, torej okrog 40 C, občasno pranje (ob boleznih, bolj umazane plenice ...) pa je lahko na višji temperaturi, torej 60 C ali 90 C. Vsakokratno pranje na visoki temperaturi lahko skrajša življenjsko dobo pralnih plenic, saj se tako prej obrabijo/poškodujejo ježki in elastika.

Prekrivne hlačke so pralne na 40 C zaradi notranje neprepustne plasti, ki bi se pri višjih temperaturah lahko obrabila/poškodovala.
Poreklo in certifikati:

- v skladu z Evropskim standardom, ki ureja varnost izdelkov za nego otrok PN-EN 13209-2:2006
- EU, Velika Britanija
- proizvajalec: Little Lamb

Pakiranje:

Posamično pakiranje v PVC vrečki.